Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Hva kan du oppleve på Kanariøyene?

Det er aldri noe feil tidspunkt å besøke Kanariøyene på, takket være det behagelige sommerklimaet året rundt. Kanariøyene er ikke bare en feriefavoritt for nordmenn, men er også veldig populært blant sol elskende Nord Europeere og Briter.

Det er utallige muligheter av spennende opplevelser du kan delta i på Kanariøyene, alt i fra vannsport, fjellturer og forskjellige varianter av opplevelsesturer. Mens alle er unike opplevelser, foregår de alle på de vulkanske øyene noe som gir det hele et ekstra spektakulært preg.

Planlegger du å besøke Kanariøyene? I så fall, hva er de mest populære destinasjonene du kan besøke? Denne artikkelen foreslår fire forskjellige opplevelser du kan oppleve på Kanariøyene.

#1: Teide Nasjonal Park, Tenerife

Teide nasjonal park, hvor den majestetiske vulkanen Teide er det naturlige midtpunktet med sin 3718 meters høyde, kan bli et høydepunkt i dobbel forstand på din Kanari ferie. Hvis du når toppen vil de se den enorme kraterbunnen som måler hele 19 kilometer i diameter.

Du kan kjøre gjennom det månelandskaps lignende vulkanområdet og føle at du kjører gjennom jordens senter. El Portillo besøkssenter er et flott sted å starte opplevelsen. Der finner du et lite vakkert museum som viser formasjonen av vulkanen og du kan oppleve krater miljøet mens du er der.

#2: Timanfaya Nasjonal Park, Lanzarote

Lanzarote har en nyere vulkansk historie. De katastrofale utbruddene fant sted rundt 1730 og 1736 og etterlot en stor del av øya i vulkansk aske og smeltet lava. Disse utbruddene etterlot elleve landsbyer begravet og drev innbyggerne fra øya.

Du vil finne store områder med overjordisk terreng dekket av størknede lavasvirvler og oppsprukket i sprekker av smeltet lava som fortsatt ligger under den. Du kan se hele parken fra Islote de Hilario som er toppen av en vulkansk kjegle.

#3: Strendene på Gran Canaria

Kanariøyene har mange naturlige destinasjoner som ikke er bærer direkte preg av ødeleggende vulkaner. Gran Canarias sørkyst er en lang strekning med fantastiske sandstrender som vil glede solhungrige nordmenn og er for mange hovedgrunnen til at de reiser til Kanariøyene i utgangspunktet.

Du vil finne minst seks store strandferiedestinasjoner mellom Puerto de Mogan i vest, til Playa de San Agustin i øst. Den største av dem alle er Maspalomas, preget av utallige parasoller og mengder av butikker, kafeer, restauranter og andre fornøyelser.

#4: Santa Cruz de Tenerife

Tenerifes hovedstad er utvilsomt en attraktiv og livlig by med eksepsjonelle arkitektoniske attraksjoner. Auditorio de Tenerife er den største av alle disse attraksjonene. Det er et operahus og konsertsal designet av Santiago Calatrava, en spansk arkitekt.

Santa Cruz de Tenerife har utsikt over havet, og konsertsalen er et viktig sted for orkestre, artister og dirigenter i verdensklasse. Den har også flere andre kulturelle høydepunkter, som det vakre kunstmuseet, med eksepsjonelle verk av kanariske, flamske og spanske malere.

Oppsummering

Kanariøyene er ett perfekt reisemålene for en morsom og opplevelsesrik ferie. Øyene kan skilte med mange spennende attraksjoner, og du kan ikke bli lei av å reise rundt på de vakre øyene.