Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Reise til Gran Canaria på festival

Gran Canaria er et av Kanariøyenes mest populære reisemål. Det er også den tredje største øya, med flere vakre turistattraksjoner. I dag er det mulig å reise til Gran Canaria med Solfaktor, for å oppleve sjarmen med denne flotte øya. Utenom den vakre naturen i seg selv, så har du flere kulturelle arrangementer å kunne oppleve på turen. Det er et reisemål for du som skal dra alene eller med familien. Kulturmiljøet i Kanariøyene er generelt sett variert, da spesielt i Gran Canaria.

Canaries International Music Festival er en klassisk musikkfestival holdt i fineste Perez Galdos Theatre. Festivalen regnes som Europas største klassiske musikkfestival bestående av ledende orkestre og musikere. Atlantica Music Festival er en annen populærmusikk-festival som foregår i Maspalomas Beach med lokale musikere. Det holdes ulike typer med kulturelle aktiviteter på øyas kulturelle senter, hvor festivalen holdes. Det er ting som kino, teater, kurs og debatter som kan falle deg i smak. 

En annen festival som er verdt å få med seg er Carnival Gran Canaria, som er et av de mest populære festivaler på øya. Hoveddelen av festivalen foregår i Las Palmas de Gran Canaria og Santa Catalina Park. Festival-områdene fylles med morsomme arrangementer for både store og små. Arrangementer på programmet er blant annet spennende parader, karneval og konkurranser. 

Tradisjonelle festivaler

La Rama Festival er en unik feiring av Agaete, jomfruen av Las Nieves. Festivalen går ut på å danse seg gjennom gatene etter musikken og vaie med grenene til Agaetes helligdom. For å følge tradisjonen så skal deltakerne vaie med grenene på sjøen for å hylle de innfødtes riter, i håp om litt regn. En annen tradisjonell festival er El Pino-festivalen. Dette er en festdag til ære for øyas skytshelgen i Teror. Det er blant annet en pilegrimsreise til fots fra alle deler av øya og en pilegrimslfest i Terors gater som er verdt å oppleve. Dette er muligheten for å oppleve øyas ekte tradisjoner i lag med den lokale befolkningen og andre besøkende. For å kunne oppleve litt mer norsk metal, så arrangeres Festival Canarias Hard and Heavy Meeting i Playa del Inglés. Det er ofte norske metalband som preger programmet på denne festivalen. Noen kjente norske band som har besøkt festivalen er blant annet Gaia Epicus og Mudslide. Alt i alt er det flere festivaler og kulturelle begivenheter å få med seg når du først er på reise.