Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

5 ting å gjøre på Maspalomas.

Gran Canaria er en spennende øy å reise på ferie til, og har et hav av muligheter til aktiviteter og fritidstilbud i tillegg til sol og bading. Likevel kan det selv på en slik plass skje at man kjeder seg innimellom, ikke minst dersom været blir dårlig noen dager.

I denne artikkelen har vi valgt å sette søkelys på hva du kan finne på dersom du er på eller i nærheten av Maspalomas. Maspalomas er en populær destinasjon som ligger sentralt til nesten uansett hvor du oppholder deg på Gran Canaria sin sydspiss, og har en rekke tilbud til de aller fleste.

1 – Ta en tur langs strandpromenaden mellom Maspalomas og Meloneras. 

Maspalomas og Meloneras flyter mer eller mindre i hverandre, og har en flott strandpromenade som går fra Faro fyret og sør-vest mot Meloneras. Dette er en veldig flott liten tur man kan ta for å oppleve solnedgangen.

2 – Besøk tivoliet på Maspalomas. 

Et stykke inn i landet på Maspalomas, i tydelig synsavstand fra hovedveien, finner du det relativt moderne stasjonære tivoliet Holiday World på Maspalomas. 

Her finner du det meste du forventer å finne på et tivoli slik som en liten berg- og dalbane, Pariserhjul, forskjellige karuseller og en stor spillehall for å nevne noe. Riktignok ikke det mest spektakulære tivoliet i verden, men et helt greit tilbud til familier med barn og ungdom.

3 – Ta en tur i mini ørkenen Dunas de Maspalomas.

Mini Ørkenen Dunas de Maspalomas er nærmest som et naturfenomen å regne. Dette er en ørken i miniatyrformat med store sanddyner som man kjenner fra Sahara og Midtøsten. Den vesentlige forskjellen er at Dunas de Maspalomas kun strekker seg over et område på få kvadratkilometer, inkludert den lange stranden som strekker seg fra Maspalomas til Playa del Ingles.

Det er nærmest obligatorisk å ta en tur innom denne mini ørkenen som ligger en kort gåtur i sanden fra Faro fyret. Bare vær oppmerksom på at sanddynene er populære blant nudister og seksuelt aktive personer som liker å kose seg litt ekstra i sanddynene Det kan derfor være fornuftig å ta visse forholdsregler dersom du tar barn med på turen.

4 – Gå på stranden

Stranden som strekker seg hele veien fra Maspalomas Til Playa del Ingles er lett å glemme i en slik artikkel da det gjerne er selve grunnen til at folk Reiser til Gran Canaria og Maspalomas. Gå på stranden, sol deg og bad i bølgene som er akkurat passe store for en voksen person til at det er moro, men normalt ikke farlig å bade her hvis været er bra. Har du små barn vil vi imidlertid heller anbefale Amadores stranden som ikke har store bølger.

5 – Maspalomas er ypperlig for golfspillere.

Det ligger en veldig flott 18 hulls golfbane rett ved Dunas de Maspalomas. Ellers ligger det en bane på Meloneras samt en rekke golfbaner på resten av øyen, spesielt på den populære sydsiden av øyen hvor de fleste turistene holder seg.

Klimaet på Gran Canaria er glimrende med tanke på å spille golf, og er også glimrende med tanke på gunstige baneforhold og en flott gressmatte på golfbanen. 

denne nettsiden til Ving finner du et flott kart med oversikt over golfbaner på Gran Canaria. Du velger selv om du vil ta med eget golfutstyr eller om du vil leie dette på golfbanen. Hvis du baserer deg på å leie, så er det alltid fornuftig å forhøre seg med tilbudet på den aktuelle golfbanen før du baserer deg på å reise uten eget utstyr.