Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Amadores

Amadores strandenAmadores stranden ligger på Gran Canaria mellom Puerto Rico og Puerto Mogan på øyas sørside, nærmest Puerto Rico.

Du kan gå fra Puerto Rico til Amadores på den flotte promenaden som går langs veien. Det er også godt med parkeringsplasser dersom du har leiebil. Dersom du kommer sent til Amadores med bil så kan du imidlertid risikere at du må parkere i det underjordiske parkeringshuset som er forholdsvis dyrt. Til gjengjeld slipper du å sette deg i en sol stekt bil når du skal hjem til hotellet.

Sanden på Amadores er hvit importert sand, ikke brun lavasand som ellers på øya. Forskjellen er stor, den brune lavasanden blir svært varm i solen slik at du lett brenner deg når du går barbeint. Dette slipper du, ihvert fall til en viss grad, i iden hvite stranden.

Langs hele stranden er det bygd en promenade med en rekke restauranter og kiosker. Det er også bra med toaletter dersom behovet for det melder seg. De fleste restaurantene lager "take away" som du eventuelt kan ta med deg ned på stranden istedenfor å sitte på restauranten.

Selve stranden er en kunstig buet strand med stor molo som stopper de store bølgene slik at den blir tryggere for mindre barn. Det negative med dette er imidlertid at de store moloene sørger for forholdsvis liten sirkulasjon i vannet. Dette i sammenheng med svært mange badegjester gjør at vannet, spesielt på slutten av dagen, oppleves som skittent med en del søppel som flyter samt en oljelignende hinne på vannet som sannsynligvis skyldes solkrem fra badegjestene.

Alt i alt er dette en veldig flott strand for ferierende på Gran Canaria sin sydside. Kanskje er det den flotteste stranden på Gran Canaria og uten tvil den desidert beste for barnefamilier.

Amadores sett fra stranden i retning mot Puerto Rico.