Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Gran Canaria for sportsinteresserte

Gran Canaria er et populært ferieparadis for utallige nordmenn hvert år. Selv om mange assosierer øya med soling på strandsenger og charterhoteller, finnes det også mange andre ting å ta seg til om det skulle være ønskelig
 
For sportsinteresserte finnes det alt fra store fotballarrangementer til unike lokalsporter, og om du har lyst til å selv bevege på deg, kan du teste ut både dykking og seiling samt oppleve fantastiske utsikter via kjente turstier i fjell og ved havet.

Norgesferier er fortsatt populære, men det er mange som drømmer om en aktiv ferie hvor de får dyrket sportsinteressen sin. Enkelte tar til og med opp billige ferielån for å få denne drømmen oppfylt.

Havaktiviteter – Fra seiling til dykking i korallene

Om du selv ønsker å bevege på deg, byr Gran Canaria på mange muligheter for dette. Med sitt varme og krystallklare vann vil du kunne oppleve alt fra skilpadder til tropiske fisker på nært hold. Det finnes veldig mange dykkerskoler å velge mellom, bare vær sikker på at skolen du velger er sertifisert, så du vet at de har gode sikkerhetsrutiner.

Seiling er også veldig populært, og du kan både prøve det ut selv samt oppleve mange regattaer. F.eks har den prestisjetunge Atlanterhavsregattaen sin start i Gran Canaria, hvor våre tidligere, norske OL-deltakere også deltok i 2014.

Fotball – Opplev noen av verdens beste spillere

Spania er kjent for fotballen sin, men ikke alle vet at en tur til Gran Canaria med litt hell også kan kombineres med noen virkelige storkamper. UD Las Palmas er hjemmelaget, og drar du på kamp, kan det fort være sammen med hele 32 000 andre mennesker – over ti tusen mer i kapasitet enn f.eks Lerkendal har nemlig hjemmestadioen, Estadio Gran Canaria.
 
I 2018/2019-sesongen spiller UD Las Palmas i Spanias nest øverste divisjon hvor de kniver i toppen og potensielt kan rykke opp og få kjempe mot lag som Barcelona og Real Madrid. Her snakker vi noen av verdens beste spillere, så om du ønsker å se Messi eller Marcelo live, kan dette være en gylden mulighet.

Kilde: Tolagorn via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Drar du på stadioen, er det mange måter å øke spenningen. F.eks kan du sitte med hjemmesupporterne og skrike til spanske fotballsanger.

Kanarisk wrestling – Unik kampsport og lokal publikumsfavoritt

Kanarisk wrestling (Lucha Canaria) er en lokal kampsport som er veldig populær hos beboerne på Gran Canaria. Om du er ute etter en ny opplevelse, kan dette være midt i blinken for deg.
 
Som i mange andre wrestlingformer, er målet å få motstanderen i bakken, men her taper en av utøverne dersom noen annen kroppsdel enn føttene er nær bakken. Kampene kjempes stort sett i en ring av sand, og siden idretten ikke innebærer mye kamp på bakken, er det en lite brutal og veldig morsom sport for hele familien.

 


Kilde: chaostocosmos.co.uk via Flickr (CC BY 2.0)


Gran Canaria – Øya med et tilbud for alle

Enten om du jevnlig besøker øya eller akkurat har planlagt din første tur, vil Gran Canaria sannsynligvis ha mye nytt å by på. Ovenfor har vi nevnt noen veldig morsomme aktiviteter du kan sjekke ut, men det finnes også utallige andre ting å oppleve.
 
Vil du vite mer, kan du også sjekke ut resten av våre artikler, hvor vi går gjennom alt fra hvilke strender du burde besøke til morsomme attraksjoner for både barn og voksne.