Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Leie bil på Kanariøyene

Så sant du ikke skal på ren partytur bør du absolutt vurdere å leie bil når du skal til Kanariøyene. Det koster ca kr 1500,- for en liten bil i en uke. For en vanlig familiebil koster det c kr 2000,- for 1 uke. Under koronatiden og perioden etter dette har det vært en del dyrere, men det antas at det fort går tilbake til disse gamle prisene når ting nå er i ferd med å normalisere seg.

De fleste reiseselskaper tar ekstra betalt for busstransfer mellom flyplassen og hotellet. Ved å leie bil på flyplassen har du finansiert halve leieprisen bare ved sparte utgifter til busstransfer. Dessuten slipper du å komme på hotellet sammen med resten av passasjerene i bussen med det kaoset det medfører i resepsjonen.

Det kan derfor være fornuftig å leie bil selv om du reiser med en reiseoperatør som Ving som tilbyr full pakke med busstransfer mot betaling for dette. Det anbefales alltid å betale leiebil med kredittkort fremfor debetkort og det kan også være problematisk å i det hele tatt få leid bil uten kredittkort da det gir bedre trygghet for både utleier og leier. Du bør finne det beste reisekort i gode tid før reisen. Se på totalbetingelsene for kortet, men hold et ekstra øye etter et kort med egenandelforsikring ved leie av leiebil, spesielt dersom du ikke har dette inkludert i reiseforsikringen.

Trafikken på Kanariøyene er veldig lik trafikken i Norge, kanskje noe mer aggressiv kjøring. Dersom du er usikker i trafikken anbefales det ikke at du kjører inn i sentrum av Las Palmas. Det trenger du heller ikke, flyplassensom heter "Las Palmas airport (LPA)" ligger et godt stykke sør for byen. Dersom du skal til øyas sydspiss, trenger du derfor ikke å kjøre gjennom byen i det hele tatt.

Vær oppmerksom på at enkelte av bilutleiefirmaene ikke har kontor på selve flyplassen selv om du kan få inntrykk av det ved bestilling. Du må da ta taxi noen minutter til et område utenfor flyplassen for å komme til bilutleiefirmaet. Holiday Autos er et utleiefirma som gjør det på denne måten og kan på denne måten tilby ekstra billige leiepriser. Bilutleiefirmaet betaler taxituren og det hele er en rask og problemfri affære, men du bør unngå dette dersom du har hele familien på slep med masse bagasje. For enslige eller par er det imidlertid ingen problem og kan anbefales. Både Avis og Hertz har kontor på selve flyplassen noe som tross alt gjør det hele noe enklere.

Bensin og diesel er noe billigere enn i Norge. Når du kommer til bilutleiekontoret på øyene vil den lokale representantet ofte gjøre det han kan for å pakke på deg en ekstra forsikring som dekker egenandelen ved skade. Dette bør de aller fleste unngå da prisen er veldig høy i forhold til risiko. Egenandelens tak er gjerne på ca 600 euro og forsikringen koster gjerne 100-150 euro for å slippe å betale egenandel ved skade. Dette er en veldig dyr og unødvendig forsikring for de aller fleste. Svært mange har allerede en slik egenandelfforsikring inkludert i reiseforsikringen eller som nevnt kredittkortet du betaler leiebilen med.