Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Utforsk Kanariøyene med sykkel

 

Kanariøyene er en praktfull plass å holde til. Øygruppen byr på nydelige naturomgivelser, idylliske boplasser og selvsagt et uslåelig klima. Å utforske øyene på sykkel gir deg sjansen til å se deg omkring, nyte godt av flotte naturopplevelser og samtidig få verdifull trim.

I denne artikkelen ser vi på noen nyttige råd for deg som ønsker å ta sykkelen til bruk for å oppleve Kanariøyene. De gjelder både for vante syklister og for de som er nysgjerrige på å ta i bruk dette praktiske framkomstmiddelet for første gang.

Utvalget av sykkelveier er gedigent

Nesten uansett hvor du bor på Kanariøyene, så vil du ha tilgang til egnede omgivelser for en sykkeltur. Det gjelder både for bystrøk, landsbygda og ute i naturen.

Når det gjelder valg av rute, bør du først og fremst tenke på ditt eget utgangspunkt. Du bør aldri være overambisiøs og sikte for høyt. Det gjelder både for distanse og hvor bratt løypa er.

Husk også å ta høyde for hva slags sykkel du har. Et sykkelhjul for bruk på asfalt vil for eksempel ikke klare seg like godt på grus og stein. Eikene kan rett og slett knekke tvert av hvis du utsetter dem for større belastning enn tiltenkt. Det ønsker du å unngå.

Det er også klokt å alltid sørge for å ha med mat og drikke. Sistnevnte er ekstra viktig når det er varmt. Skinner solen bør du i tillegg ha med en caps eller lignende for å gi skygge.

I det hele og store kan det lønne seg å kun ta sykkelen til bruk når sola ikke er på sitt mest intense. Enten tidlig på morgenen eller et stykke ute på ettermiddagen.

Husk sikkerhet og riktig vedlikehold

Sikkerhet er prioritet nummer en i trafikken. Du må ha hjelm og en god sykkellykt. Har du ikke tatt sykkelen din i bruk på en stund, bør du sørge for å sjekke at alle delene er i god stand. Et sykkelkjede som ikke har blitt benyttet på lenge, kan for eksempel trenge olje for å fungere som ønskelig.

Du behøver slettes ikke å ha en avansert og dyr sykkel for å sykle her på Kanariøyene. Skal du derimot sykle offroad eller utfordre deg med ekstra lange distanser, bør du sørge for å ha en standsmessig farkost, både med tanke på sikkerhet og komfort.