Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Puerto Rico

Puerto Rico er en av de aller mest populære feriebyene på Gran Canaria og Kanariøyene. Puerto Rico ligger i Puerto Rico dalen og fremstår som en ren ferieby som inneholder kun hoteller/ ferieleiligheter samt restauranter og shoppingsenter. Puerto Rico ligger mellom Arguineguin og Puerto Mogan. Når du ankommer Puerto Rico dalen via den gamle veien er den flotte stranden som ligger i dalens ende det første som møter deg.

Puerto Rico har opplevd en enorm vekst de siste 20-30 årene og for dem som besøker øya med noen års mellomrom er utviklingen imponerende. De siste årene har det blitt bygd helt opp på toppene i den bratte dalen samt over i nabodalene slik at disse går i ett med Puerto Rico.

Midt i dalen, i gangavstand fra stranden og de aller fleste hotellene ligger et stort shoppingsenter med yrende folkeliv om kvelden. Her finner du en rekke restauranter og utesteder. Shoppingsentrene bærer for øvrig (i likhet med tilsvarende sentre i Play del Ingles) preg av spillehaller med støyende automater, "torvhandlere" som selger "juggel", internett kafeer og små elektronikkforetninger med produkter av tvilsom kvalitet. Dette er med andre ord ikke stedet for de store røverkjøperne. Skal du gjøre gode kjøp bør du ta turen til Atlantico senteret (ligger mellom Playa del Inglès og flyplassen) eller til Las Palmas.

Restaurantene på shoppingsenteret er heller ikke så mye å skryte av men vi vil fremheve en italiensk restaurant med navnet "Pinocchio" som ligger i senterets første etasje. Her er det god italiensk mat, liten utskifting i personalet og gjester som kommer tilbake gang etter gang. Det er alltid fullt noe som forøvrig er en god pekepinne på de bedre restaurantene.

Lenger inne i dalen ligger det et middels stort utendørs vannland med flere basenger og vannsklier av forskjellige størrelser.