Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Er det vanskelig å få jobb på Gran Canaria?

Mange ønsker å flytte til Gran Canaria eller en av de andre Kanariøyene men er avhengig av inntekt for å få dette til. Spørsmål om hvordan arbeidsmarkedet er der nede er derfor naturligvis et veldig vanlig spørsmål vi får. På generelt grunnlag er det alltid er en stor fordel at du er flinkt i internasjonale språk for å få jobb i utlandet og her er ikke Kanariøyene noe annerledes selv om det finnes muligheter selv om du ikke er dyktig i internasjonale språk.

Hvordan bli reiseleder på Kanariøyene?

Det er svært mange norske turister og fastboende på Kanariøyene og spesielt på Gran Canaria. Det er derfor helt naturlig at det er et vist behov for norsktalende personer spesielt hos reisebyråene. Det er relativt lett å få jobb i norske reisebyråer som Ving og Tui på reisedestinasjonen. Husk at lønnen er vesentlig lavere enn i Norge men det er vesentlig at du normalt får dekket utgifter til kost og losji. Arbeidsreglementet og arbeidstider er også annerledes i utlandet enn hjemme i Norge hvor arbeidstaker er vernet mer enn i utlandet.

Jobbe som servitør på Kanariøyene

Restaurantbransjen er også en bransje som er betydelig på så populære turistdestinasjoner som Gran Canaria. Selv om det enkelte plasser som er populære for nordmenn nok er en fordel at du prater Norsk så er disse stedene nok lite interessert i å betale noe særlig ekstra for bortskjemte nordmenn i forhold til arbeidstakere fra land som normalt stiller mindre krav.

Jobbe som lærer på den Norske skolen i Arguineguin

Det er norsk skole i Arguineguin som naturligvis har behov for norske lærere. Vi har skrevet egen artikkel om skolen her.

Bli telefonselger på Gran Canaria

Vi er kjent med at enkelte aktører innen telefonsalg/ telemarketing som retter seg mot Norge er etablert på Gran Canaria. Her er det naturligvis behov for norsktalende personer. Det er åpenbart at hovedårsaken til at disse selskapene er etablert i utlandet er for å holde lønnskostnadene nede og man må regne med lønn deretter.

Jobbe som advokat eller lege på Kanariøyene

Yrkesgrupper som advokater, leger, helsepersonell og lignende er også noe det vil oppstå et behov for på steder hvor det befinner seg såpass mye nordmenn til enhver tid (antatt 5000 nordmenn til enhver tid bare i Arguineguin). Det er svært mange nordmenn som eier eiendom og som bor helt eller delvis på Kanariøyene. I denne forbindelse oppstår det naturligvis en del problemstillinger vedrørende skatt, trygd, arv og lignende som norske jurister og advokater kan bistå med. I hvert fall i forhold til norske myndigheter.

Bli Timeshareselger

Det utskjelte produktet Timeshare formidles i stor stil den dag i dag på Kanariøyene. Det finnes mange useriøse aktører i dette markedet men det svært populære anlegget Anfi Del Mar regnes av de fleste som å være et relativt redelig unntak i denne sammenhengen. Vi er kjent med at Skandinavere er ettertraktede selgere til slike andeler da disse har letter for å oppnå nødvendig troverdighet og samtidig kommuniserer budskapet letter til andre Skandinavere.

Beholde dagpenger i 3 måneder mens du søker jobb på Kanariøyene

Et stalltips til slutt. Dersom du er registrert arbeidssøker i Norge og er mottaker av dagpenger så kan du søke om å beholde dagpenger i inntil 3 måneder i et annet EØS land mens du oppholder deg i landet for å søke arbeid der. Les mer om ordningen her.