Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Arguineguin

Arguineguin er opprinnelig en fiskerlandsby som ligger på Gran Canaria sin sørside mellom Playa del Inglès og Puerto Rico. Arguineguin er det stedet på Kanariøyene det bor desidert flest nordmenn og er også tilholdstedet for den norske skolen og Sjømannskirken.

Det ligger 2 ferieanlegg i Arguinneguin som er svært populære blandt nordmenn. Det er timeshare-anlegget Anfi Del Mar og reiseselskapet Ving sitt flaggskip på øya, Sunwing Resort. For barne og ungdomsfamilier kan det rolige fiskerlandsbylivet bli litt kjedelig på ettermiddagen og kvelden. Mange velder derfor å ta en taxi eller leiebilen til Puerto Rico eller Playa del Inglès dersom de ikke holder seg på hotellet. Det trenger ikke å være så dumt å holde seg på hotellet, Sunwing Resort har forholdsvis gode restauranter og eget underholdingsteam som holder konsert nesten hver kveld.

Arguineguin har mange gode restauranter og det er derfor litt synd at mange tar turen til bl.a. shoppingsentrene i Puerto Rico eller Playa del Inglès for å spise på kvelden. Shoppingmulighetene er forøvrig noe begrenset. Det er imidlertid et større marked i Arguineguin hver tirsdag men personlig synes jeg de fleste selgerne stort sett tilbyr det samme juggelet.

Stranden i Arguineguin Gran CanariaArguineguin sett fra Østsiden med Anfi del Mar til venstre i bakgrunnen.

 

Arguineguin sett fra topp i Patavalaca

Arguineguin sett fra østsiden med sentrum i midten av bildet. Nederst til høyre ses taket på leilighetskomplekset "Don Paco" og "Green Beach" på skrå opp til venstre for dette igjen. Nede til venstre i bildet er det en parkeringsplass som kan benyttes for en "mini fjelltur" til toppen hvor bildet er tatt fra. Dersom fotografen snur seg rundt til høyre er det flott utsikt ned til Anfi del Mar (se nettsiden header).