Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Er det fornuftig å kjøpe bolig på Kanariøyene?

Du bør absolutt vurdere Kanariøyene fremfor det spanske fastlandet!

I likhet med fastlandet i Spania er Kanariøyene svært populære for personer som ønsker å kjøpe seg en egen bolig i utlandet. Dersom du ønsker å kjøpe feriebolig i utlandet og samtidig ønsker at reiseavstanden skal være overkommelig så tør vi påstå at Kanariøyene kanskje er det aller beste valget av to årsaker, klima og gode muligheter for utleie når du ikke selv bruker boligen.

Kanariøyene har sommer året rundt.

Dersom du kjøper bolig på fastlandet i det sørlige Europa, for eksempel i Spania,  så vil du oppleve at vinteren i Spania kan være relativt kald den også. Det er selvsagt langt i fra forholdene i Norge men det er heller ingen badetemperaturer på vinteren i Spania. Kanariøyene ligger imidlertid såpass mye nærmere ekvator i forhold til fastlandet at det er badetemperaturer året rundt. Den eneste forskjellen er at vintermånedene kan være noen grader kaldere enn resten av året men dette er først og fremst bare merkbart på kveldene i form for at man kan føle behov for å bruke en lett jakke sent på kveldene. 

Undersøk hvordan klimaet er hele året før du kjøper bolig i utlandet.

Dette med sommer året rundt er det faktisk mange som glemmer i begeistringen når de kjøper bolig i utlandet og de blir sittende med skjegget i postkassen da det går opp for dem at sommerboligen i utlandet ikke er en sommerbolig store deler av året. Riktignok er prisene relativt høye på Kanariøyene men til gjengjeld har du en sommerbolig du kan glede deg over hele året.

Undersøk mulighetene for utleie før du kjøper bolig i utlandet!

En annen ting å ta med i betraktningen når du vurderer å kjøpe bolig på Kanariøyene er mulighetene for å få leid denne ut den tiden du ikke bruker den selv. De aller fleste som eier egen bolig i utlandet ønsker å ha inntekter på denne da de fleste befinner seg i Norge store deler av året. Kanariøyene og spesielt Gran Canaria har nærmest en egen særstilling blant nordmenn. Det har blitt svært populært å reise på langtidsferie og leie bolig privat for å holde kostnadene nede. Når du skal leie ut en bolig i utlandet fra Norge vil du raskt sette pris på at det er lett å leie den ut til andre nordmenn i stedet for å måtte forholde deg til personer i andre land som ikke kan norsk.

Kanariøyene har høysesong hele året!

Du må heller ikke glemme at på grunn av det gunstige klimaet som gir "sommer året rundt" så er det også høysesong mer eller mindre hele året. Selvfølgelig er det stillere perioder i mellom de typiske skoleferien i Norge, men du slipper i hvert fall at boligen står tom halve året på grunn av "vinter" på stedet. Selv om vi anbefaler å prioritere å leie ut til nordmenn så er det lurt å tenke på utleie til andre lands borgere når det er stille i Norge da disse gjerne har litt andre ferierutiner enn det vi er vant til her hjemme. 

Hvem bør man kjøpe bolig av på Kanariøyene?

Det er svært vanlig at utlendinger kjøper bolig på Kanariøyene, spesielt på Gran Canaria, så de fleste meglerne har god rutine med de problemer som må løses i en slik sammenheng. Dersom du er ute etter litt følelse av ekstra trygghet så kan vi tipse om at den norske eiendomsmeglerkjeden Eiendomsmegler 1 faktisk er etablert med eget kontor i Arguineguin. Det er forøvrig annonsert en rekke boliger til salgs på Kanariøyene på nett tjenesten finn.no.

Hvor bør jeg annonsere boligen til utleie?

La oss si at du har kjøpt deg bolig på Kanariøyene og ønsker å leie ut denne når du ikke bruker den selv. Hvor bør du da annonsere denne til leie? Som i forrige avsnitt vedrørende kjøp il vi igjen anbefale finn.no da du treffer et stort marked med nordmenn. Samtidig bør du annonsere deg på en mer internasjonal tjeneste som for eksempel airbnb.com som fremstår som en relativt trygg løsning for formålet. Andre alternativer er novasol.no og lignende. 

Hva med Timeshare, bør jeg styre unna?

Svaret her er både ja og nei. Det er stor fare for å bli lurt og/ eller betale overpris. På den andre siden kan dette være et godt alternativ for dem som ikke har mulighet til å fremskaffe nok kapital til å kjøpe en helt egen bolig. Du må imidlertid være svært kritisk til hvem du kjøper av og hva du kjøper. Dersom du på et gitt tidspunkt føler deg presset av svært pågående selgere er dette absolutt et tydelig tegn på useriøsitet. Timeshare anleget Anfi Del Mar er blant de mer seriøse og har mange fornøyde norske kunder. Dog mener mange at man betaler for høy pris i forhold til det man får igjen.

kredittkort