Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

10 misoppfatninger om Kanariøyene

Enten du har vært på det populære spanske reisemålet Kanariøyene eller ikke, er du kanskje ikke klar over noen av de vanligste misoppfatningene om stedet. Det er mer til denne øygruppen enn Tenerife, dens mest kjente knutepunkt, og det er mer på Kanariøyene enn klebrige nattklubber og pakkereiser.

Til tross for det du kanskje har hørt, er Kanariøyene et utrolig reisemål, med kulturelle aktiviteter, praktfulle landskap og deilig mat og vin. Og det er uten å nevne sola som skinner hele året og de behagelige temperaturene.

Les videre for å forstå hvorfor denne destinasjonen ofte blir oversett og hvorfor du ikke bør overse denne utrolige gruppen av vulkanske øyer. Du kan godt finne på å planlegge din neste tur dit.

De vanligste misoppfatningene om Kanariøyene

Kanariøyene handler om Tenerife

Det er syv hovedøyer og deres appell går langt utover den største og mest kjente øya, Tenerife. Ikke reduser flere vakre øyer til de mest kjente.

Følgende liste rangerer de store øyene fra største til minste, sammen med grunner til hvorfor du bør besøke dem:

 • Tenerife: For natteliv, luksushoteller og fotturer.
 • Fuerteventura: For hvit sand og vannsport.
 • Gran Canaria: For sanddyner i Sahara-stil og LHBTQ velkommen.
 • Lanzarote: For vin, kunst, kultur og triatlon (og strender også).
 • La Palma: for stjernekikking og rolig avslapning.
 • La Gomera: For skoger og naturlige underverker.
 • El Hierro: For miljøvennlige reisende utenfor allfarvei.

Hvis du ikke vet hvilken øy du skal besøke, kan du finne mye informasjon på nettet om hvordan du velger den beste Kanariøya basert på det beste fra hver øy og typen reisende som bør reise dit.

Men uansett hva du velger, selv på ferie kan du bare bo på rommet ditt og nyte fritiden alene. Og for å gjøre det enda morsommere anbefaler vi å prøve å spille på spilleautomater. Dette vil hjelpe deg å lade opp og få styrke til å nyte favorittaktivitetene dine på øya. For å spille de beste spilleautomatene anbefaler vi at du bruker anmeldelsene som er gitt på ærlige portaler. Dessuten tilbyr mange ressurser kundene et spill i kryptovaluta. Dette vil være praktisk hvis du liker å bruke det til transaksjoner.

Det er også verdt å merke seg at Kanariøyene inkluderer den lille øya La Graciosa, som du kan besøke på en dagstur eller overnattingstur fra Lanzarote. Det er også noen få holmer spredt rundt i skjærgården, som Isla de Lobos, Roque del Oeste, Alegranza, Roque del Este og Montana Clara.

De er i dårlig smak

Som enhver destinasjon kan enkelte deler av Kanariøyene være smakløse. Noen feriesteder på flere øyer er strødd med skyskrapere, billige vandrerhjem og all-inclusive-feriesteder som tiltrekker seg utenlandske besøkende som bare vil feste dag etter dag.

Dette er imidlertid bare noen få spesifikke områder. Hvis du gjør research, kan du enkelt besøke mer autentiske deler av hver øy. Det finnes også luksuriøse feriesteder som ikke ser klebrige ut. Ritz-Carlton, Abama, på Tenerife, er et godt eksempel.

Seks av de syv hovedkanariøyene produserer vin, og vinturisme er en sofistikert og hyggelig måte å oppleve kulturen og maten på disse øyene.

Apropos mat, Kanariøyene har en rekke distinkte gastronomiske tilbud som du ikke finner andre steder. Disse inkluderer den velsmakende mojo picon-sausen som finnes rikelig på poteter, samt populære oster dyrket på øyene.

Faktisk, for de som ønsker å kombinere kultur og mat med dager på stranden og fotturer, er Lanzarote sakte i ferd med å bli en mer eksklusiv øy for de som søker en atmosfære av sofistikert.

Lanzarote er den nærmeste Kanariøya til Afrika, litt over 80 miles unna. Sammen med sine drømmende strender og distinkte vulkanske landskap kan øya også skryte av en gryende vinturismescene, samt bemerkelsesverdige kunstverk og arkitektur av den anerkjente kunstneren César Manrique.

De er bare for ravers og pensjonister

Festfolk vil elske Playa de las Americas på Tenerife og Playa del Ingles på Gran Canaria. Men selv på hver øy er det mange forskjellige regioner å utforske.rer. Hver tilbyr en annen type ferie for en annen type besøkende, inkludert lokalsamfunn som passer for mer modne reisende. Det er noe for enhver smak.

LGBTQIA+-reisende vil finne en innbydende scene i regionene Gran Canaria og Tenerife, mens surfere og windsurfere vil finne sin lykke på Fuerteventura. Det er nabolag og regioner på hver av øyene som er best egnet for alenereisende, familier og par. Turgåere bør ta turen til La Gomera, og vinelskere til Lanzarote.

Strendene er svart sand og stygge

Det er sant: Noen av strendene på Kanariøyene er laget av vulkansk svart sand.

Imidlertid har mange strender på Kanariøyene gyllen sand eller fin hvit sand. Strandgjengere bør se til Fuerteventura, hvor strender som El Cotillo, Sotavento og Flag har karibisk-lignende hvit sand. Ikke glem en av de villeste strendene i Europa, El Cofete. Støttet av vulkanske kratere er det en ekte perle.

Den gylne sanden på Papagayo-stranden på Lanzarote og Las Teresitas-stranden på Tenerife er en velkommen forandring fra den svarte sanden. For en unik opplevelse av gyllen sand, ta turen til sanddynene i Maspalomas på øya Gran Canaria, hvor du kan forveksle sandbakkene med Sahara-ørkenen til du skimter det asurblå vannet.

Det er turistaktig

Kanariøyene er selvfølgelig stappfulle av besøkende hele året, spesielt fra andre europeiske land som ikke får så mye sol.

I 2019, før pandemien, ønsket Tenerife mer enn 6 millioner besøkende velkommen. Fuerteventura var derimot kun vert for 2 millioner. Mindre øyer som El Hierro, La Palma eller La Gomera ser kanskje bare noen hundre tusen besøkende hvert år. Disse tallene tar ikke hensyn til nedgangen i besøkstall i 2020 og frem til i dag, på grunn av effektene av COVID-19-restriksjonene (nå praktisk talt forlatt).

Hvis du går utenfor den tradisjonelle turistkretsen og besøker andre øyer enn Gran Canaria eller Tenerife, eller hvis du drar til forskjellige områder på øya som ikke er de viktigste feriestedene, vil du møte steder som er enda mer isolert enn normalt. . Du kan til og med komme over en eller to øde strender.

Mange spanjoler bor på Kanariøyene, og det er lett å nyte kanarisk mat og kultur med mer ved å bare bo eller besøke de mer lokale nabolagene på hver øy. Du vil prøve papas arrugadas (rynkete poteter i en deilig og syrlig kanarisk saus, mojo picon) og ropa vieja, en kjøttrett som også er populær på Cuba. Du kan selvfølgelig ikke gå galt med fersk sjømat heller.

Hovedstedene på hver øy er absolutt ikke utenfor allfarvei. Dette er flotte steder å lære mer om øyenes virkelighet, unnslippe turistene og lære mer om lokal kultur og historie.

De er svært nær fastlands-Spania

Selv om Kanariøyene tilhører Spania, ligger de faktisk nærmere Afrika. Det tar nesten tre timer med flytur mellom Madrid, den spanske hovedstaden, og øyene.

Til tross for lengden på flyturen, er det ganske rimelig å komme seg dit, spesielt hvis du har en reserve av Avios, som du kan bruke til å kjøpe prisflyvninger til øyene hos flyselskaper som Iberia eller British Airways.

De er alltid varme

En av de største attraksjonene på Kanariøyene er klimaet deres. Du kan forvente solskinn og varme temperaturer hele året. Det er få steder i Europa hvor du kan sole deg på stranden i januar, som er en del av Kanariøyenes intriger.

Vær imidlertid oppmerksom på at vinterkveldene kan være kjølige. Øyene er ofte vindfulle, spesielt Fuerteventura. Pakk flere lag med klær og en jakke eller genser for kjølige vinterkvelder. Hvis du planlegger å vandre, spesielt på Teide-vulkanen, er lag med klær et must, for jo høyere du kommer, jo kaldere blir det. Du kan til og med se snø mot toppen av Teide.

"Når det er sagt, vær advart: feriegjester på vei til de spanske øyene i sommer har blitt advart om rekordhøye temperaturer." – NorskCasinoSpot ekspert, Lars Hansen. 

Det er ikke noe kulturelt å gjøre

Hovedstedene på øyer som Tenerife (Santa Cruz) og Gran Canaria (Las Palmas) tilbyr en rekke historiske monumenter og museer å utforske. Lanzarote er kjent for sine vingårder og kunstverkene til kunstneren, arkitekten og skulptøren César Manrique, som allerede er nevnt.

Hvis festivaler og feiringer lokale arrangementer har blitt midlertidig suspendert på grunn av COVID-19-restriksjoner, mange landsbyer, byer og bygder på hver øy er nok en gang vertskap for arrangementer. Karnevalsfeiringen, som finner sted hvert år i februar, er blant de mest spennende.

Mange besøkende foretrekker å nyte det daglige solskinnet som Kanariøyene tilbyr. Men hvis du foretrekker å tilbringe en dag på et museum, shoppe eller oppdage arkitektoniske eller kunstneriske vidundere, er det mulig.

Det er også mange muligheter for fotturer, sykling og fjellklatring på hver øy. Vannsporter som dykking og surfing er også ideelle for de som ønsker å være utendørs, men blir lei av å sole seg.

Alt er laget av vulkansk stein

Kanariøyene ble dannet av vulkaner. Forvent derfor å se kratere, svarte sandstrender og til og med selve vulkanene.

Du kan også utforske mange andre unike landskap på øyene. Andre spesielle naturlige steder å besøke er:

 • Laurbærskogene i Garajonay nasjonalpark på La Gomera.
 • De grønne åsene i Barranco de los Hombres i La Palma.
 • De terrasserte landsbyene på toppen av fjellene i Masca-dalen, Tenerife.
 • De bølgende sanddynene på Gran Canaria.
 • 16 forskjellige astronomiske miradorer (stjerneobservasjonspunkter) i La Palma.
 • Anaga naturpark, en regnskog i mikroklima på Tenerife.
 • Den grønne og kuperte Parque Rural de Doramas på Gran Canaria.

De er forbeholdt organiserte turer

Mange små øyer har boutiquehoteller eller bed and breakfasts som gir et mer rolig og avslappet ferieopphold. Videre er det å leie en villa eller leilighet en enkel måte å få en mer utenfor allfarvei, mer luksuriøs eller rett og slett mer autentisk kanarisk ferieopplevelse.

Familievennlige alternativer med barnebasseng og aktiviteter, velværehotell kun for voksne, stille gjestehus på fjellet eller stranden - du finner alle typer overnatting på øyene.

Konklusjon

Ja, deler av Kanariøyene kan føles klebrig og turistaktig og hjem til svarte sandstrender og vulkaner. Imidlertid kan øyene også være utrolig sjarmerende, og lokke reisende med sine hvite sandstrender, frodige skoger, taggete fjell, unike lokale skikker, festivaler og mat.

Ikke la disse misoppfatningene avvise deg fra disse solfylte spanske øyene. Finn i stedet en måte å tilbringe din ideelle ferie der.