Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Playa del Inglès

Playa del Inglès er party byen på Gran Canaria fremfor noe annet. Dersom du ønsker en stille og rolig ferie bør du styre unna Playa del Inglès sitt sentrum.

Mye av den kommersielle virksomheten i Playa del Inglès foregår på eller i nærheten av byens shoppingsentre. Det er 4 store shoppingsentre, dette er Youmbo, Kasbach, Metro og Cita. Yumbo senterets uteliv er preget av utesteder for de "skeive". For feststemt ungdom flest er det på og rundt Kasbach senteret det meste aktuelle utelivet finner sted. På sentrene Cita og Metro finner gjerne de godt voksne seg mer til rette.

Restaurantene på Playa del Inglès befinner seg i stor grad på shoppingsentrene og har varierende standard, dog i den nedre skalaen dessverre. Shoppingsentrene bærer for øvrig preg av spillehaller med støyende automater, "torvhandlere" som selger "juggel", internettcafeer og små elektronikkforetninger med produkter av tvilsom kvalitet. Dette er med andre ord ikke stedet for de store røverkjøperne. Skal du gjøre gode kjøp bør du ta turen til Atlantico senteret (ligger mellom Playa del Inglès og flyplassen) eller til Las Palmas.

Stranden i Playa del Inglès er lang og folksom. Den strekker seg helt til Faro fyrtårnet på Maspalomas med Maspalomasørkenen imellom.