Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Puerto Mogan

Havnen i Puerto Mogan Gran CanariaPuerto Mogan er en liten fiskerlandsby på Gran Canarias sørvest side. De siste årene har turistene imidlertid gjort sitt inntog i denne byen og den har i denne sammenheng blitt kraftig modernisert.

Puerto Mogan er favoritt byen på Gran Canaria for mange turister. Selv om byen har begynt å bli sterkt preget av turismen har den klart å beholdt sin rolige og behagelige stemning. Her har du små idylliske spanske gater og fiskere som driver sitt daglige virke.

Restaurantene i Puerto Mogan har generelt mye bedre kvalitet enn restaurantene på de typiske shoppingsentrene i Puerto Rico og Playa del Ingles. De er noe dyrere men absolutt verdt prisforskjellen. Dette gjelder både selve maten og servicen. Byens restauranter er spesielt kjent for sine fiskeretter, noen som har en naturlig sammenheng med at vi befinner oss i en gammel fiskerlandsby.

Puerto Mogan ligger noe avsides til i forhold til andre sentrale turistmål. Det er imidlertid fullt mulig å ta både buss, taxi eller egen leiebil. Taxi koster ca 20 euro fra Puerto Rico. Selv om avstanden på kartet er forholdsvis kort er veien veldig smal og kronglete slik at trafikken går forholdsvis sent.

En alternativ reiserute til Puerto Mogan er å ta en liten ferge med glassbunn som går i rute mellom Arguinneguin, Puerto Rico og Puerto Mogan. Turen koster ca 10 euro pr person og går rimelig kjapt unna. Selve glassbunnen i båten har du lite glede av. Båten stopper en lite øyeblikk på veien for å mate fisker slik at passasjerene kan sitte i bunnen av båten og følge med. Opplevelsen er imlidertid ikke så veldig spennende. Fiskene er ikke så veldig fargerike og utsikten er begrenset. Det er også svært begrenset med plasser slik at bare et fåtall av passasjerene får muligheten til å følge med. Vår oppfordring blir derfor å bare holde deg oppe på dekk og la de andre passasjerene være nede i trengselen.

Stranden i Puerto Mogan Gran Canaria

 

kredittkort