Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Aktiviteter for sportsinteresserte på Gran Canaria

Kanariøyene og Gran Canaria er mer enn sol, strand, lokal mat og «lysløypa» i Las Palmas på kveldstid. For den sportsinteresserte har Gran Canaria massevis å by på.

Når «Ola Nordmann» hører Gran Canaria flyr tankene hurtig over på slappe dager langs stranden og inntak av lokale delikatesser (både i fast og flytende form). Dette er den perfekte ferien for mange, mens andre ferierende ønsker aktiviteter som fremtvinger en svettedråpe eller to mer enn hva solen allerede gjør. Du kan finne reiser til Gran Canaria hos de aller fleste norske charterselskaper, blant annet hos https://www.apollo.no/.

Gran Canaria har et enormt tilbud av sportslige aktiviteter som du kan bruke ferien din på å oppleve. Noen passer fint i sommervarmen, mens andre kanskje vil være mer fornuftig å kaste seg uti når kvikksølvet har falt et par grader, for eksempel i løpet av våren eller høsten. 

Her er noen av våre aktivitetsforslag hvis du har lyst å krydre ferien med noen idrettslige innslag:

Golf

Dette er en klassiker. Mange reiser til Kanariøyene for å benytte seg av de mange forskjellige golfbanene hvor forholdene er tett på optimale gjennom hele året, blant annet takket være det behagelige klimaet. Utenfor Las Palmas ligger en av de bedre golfbanene på øya, Real Club de Golf Las Palmas, hvor du, i tillegg til å boltre deg på de fantastiske banene, også kan tråkke i historiske fotspor. Her har det blitt spilt golf siden 17. desember 1891, og golfklubben er med det den eldste i hele Spania.

Andre utmerkede baner finner du på Oasis Golf, Las Palmeras Golf og El Cortijo Club de Campo.

Kilde: Pixabay

Fotball

Fotball er enormt i Spania, og interessen er også overveldende på Gran Canaria. Som i resten av landet spilles det fotball på løkka i de sene aftentimer og i gatene finnes også mindre tippekiosker hvor de lokale diskuterer tippe-resultater og setter noen euro på sine favoritter. Det kan også du også sette penger på hos en av de mange bookmakerne på nettet, og det er massevis av inspirajon å hente på eksempelvis https://extra.bet365.com/news/nn.  Kanskje dreier den lokale diskusjonen seg om hvem som vinner neste års La Liga nå når seriestarten står for døren. 

Gran Canaria er kanskje ikke det du forbinder med fotball på toppnivå, men den lokale stoltheten, UD Las Palmas, rykker med jevne mellomrom opp til La Liga og da kommer altså både Real Madrid og Barcelona på besøk til Gran Canaria.

Den kommende sesong befinner UD Las Palmas seg i Segunda Division, og det blir derfor ingen kamper mot de aller største lagene (hvis ikke cup-trekningene vil det annerledes). Likevel kommer helt sikker stadion i Las Palmas, Estadio de Gran Canaria, til å by på flere kvelder med topp stemning når hjemmelaget inviterer til fotballfest. Men kommer det noe publikum på Gran Canaria, tenker du kanskje? Mon ikke, stadion tar i alle fall godt over 30 000 tilskuere, så kanskje kan det være en spennende opplevelse hvis terminlisten passer med dine feriedatoer. 

Mountain Bike

Sykkelinteressen i Spania er stor og landeveissyklister er et vanlig syn langs mange spanske veier, også på Gran Canaria. På https://expa.no/ kan du bestille sykkelturer, blant annet til Spania. Grunnet Gran Canarias spesielle landskap med bratte bakker og høye fjell har øya blitt en av Europas beste og mest spennende destinasjoner for mountain biking.

På øya finnes det massevis av operatører som tilbyr turer. De aller fleste er profesjonelle, men du skal imidlertid selv sørge for at dine ferdigheter på en mountain bike står i stil med vanskelighetsgraden på det du kaster deg ut i. Kan det friste med en sykkeltur som starter på 2000 meters høyde og ender opp i strandlinjen på øyas sørside? Mon ikke du får oppleve at både landskap og klima forandrer seg på vei ned.

Kilde: Unsplash

Det finnes naturligvis massevis av andre aktiviteter å ta seg til på Gran Canaria, det er bare å holde øynene åpne og ikke sette begrensninger på fantasien og viljen til å prøve noe nytt. Vi ønsker deg god tur og god ferie.

kredittkort