Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Tivoliet på Maspalomas

Når du kjører mellom Arguinenguin og Playa del Ingles kan du ikke unngå å legge merke til tivoliet på Maspalomas, ihvert fall ikke hvis du kjører forbi når det er mørkt. Pariserhjulet på tivoliet fungerer som et slags landemerke som gjør det lett å lokalisere seg.

Tivoliet, som er av den fastmonterte typen (ikke utbrettbare trailerhengere som vi er vant til i Norge), gir et godt førsteinntrykk. Når man beveger seg rundt inne på tivoliet blir man imidlertid raskt skuffet. Det er stor mangel på de store utfordringene og det fremstår som mye mindre sett fra innsidene i forhold til inntrykket man får utenfra.

Etter en halvtime velger man gjerne å ta turen videre til et av de store kjøpesenterene på Playa del Ingles eller Maspalomas.

Palmitos Park

Palmitos Park fugleshow amfiPalmitos park er en av Gran Canarias flotteste attraksjoner. Parken passer perfekt på din andre dag på øyen. Den første dagen har du i følge Skandinavisk tradisjon mest sansynlig blitt kraftig solbrent og trenger sprt en hviledag fra solen neste dag. Da er en tur i Palmitos Park et flott alternativ til stranden og passer for hele familien uansett alder.

Parken har størst fokus på fugler men har også stort utvalg i reptiler, fisk og planter. Parken ligger en kort kjøretur innover i landet fra Playa del Ingles, jeg vil anta 15 minutters kjøring. Det går også rutebusser og organiserte bussturer av reiseselskapene. Taxi kan også være et alternativ.

Jeg vil spesielt anbefale showet på parkens høyste punkt. Der er det flere daglige show med bl.a. hauk, ørner og papegøyer. Showet er underholdende og bra regissert.

Palmitos park Gran Canaria krokodiller